fredag 18 januari 2013

Vad tycker ni?



   Jag tillhör de som gillar radio och som vanligt är jag ovanlig eftersom en undersökning visar att över 80 % lyssnar på radio.
Majoriteten , 40 % lyssnar på lokalradio = P4,  och därefte kommer P3 .
Minsta andelen 14 %  lyssnar på P1 och i de procenten ingår jag.

Idag har man diskuterat surrogatmammor och om det är något som vi ska tillåta i Sverige.
Bl.a menar någon att om man ställer upp utan betalning  minskar problematiken , men blir inte det mycket svarta pengar då?
Många åker utomlands och ordnar en surrogatmamma och betalar dyra pengar.  Är det verkligen bättre än att adoptera en liten knodd från något barnhem?
En del anser att man utnyttjar kvinnan på ett felaktigt sätt.

Vad händer om kvinnan vill behålla barnet, får missfall eller beslutar sig för att göra abort?


Såg Uppdrag granskning angående barnfattigdom i Sverige och jag tycker att programmet var uselt.
J. Josefsson påstår att det inte finns någon barnfattigdom i vårt land . Därefter säger han att programmet syftade till att granska de organisationer i Sverige som använder begreppet barnfattigdom vilket var en mindre del i programmet. Han jämför vårt land med de allra fattigaste länderna men för mig, och för de flesta svenskar är det väl självklart att det handlar om en annan typ av fattigdom.    Det visade sig att organisationerna ej hade belägg för att 250 000 barn lever i fattigdom i vårt land.  Det framkom också att J. Josefsson inte har några säkra belägg för att det inte finns,  Det sa han förståss inte !
Vad tror ni?  Finns det fattigdom i Sverige?  Jag vet svaret men roligt att höra om er uppfattning.

Det blir mycket det här.  Ute är det vackert men kallt .  Antar att det kommer att vara kallt ända till mitte n av april.
Fredagkväll och mys framför tvn
Ha det

4 kommentarer:

Mats sa...

Kommentar till Radio. Jag lyssnar 95% på P4. Där får man aktuell trafikinformation, nyheter var 30 minut och däremellan skval då man kan fjöl å.
Lyssnar på kortvågen rätt så mycket. Även där kanske en massa gagg, men mycket intressant teknisk information kring antenner, effekter, vågutbredning, dygnets växlingar och väder. Men visst är det fina program på P1, men avsaknar trafikinformationen.

Kommenar till fattigdomen. Först måste man definiera vad som menas med fattigdom. Är det pengabrist, brist på villa, familj och bil eller är det frågan om social fattigdom?. Personligen tror jag att det är fattigdom i alla delar utom penningabrist. För vore det penningabrist skulle inte handeln hela tiden öka som den gör.

Rusan sa...

Jag la ingen värdering i att lyssna på den ena eller andra kanalen. Bra att vi människor är olika och kan komplettera varandra.
Du med kortvåg, JS med musik, t ex.

Instämmer i att fattigdom behöver definieras men det finns även penningfattigdom. Antal barn har jag ingen uppfattning om men kan ge exempel via mun mot mun metoden

Jörgen Stafrin sa...

JS kan meddela för information att jag numera tyvärr inte lyssnar på radio alls, mer än Melodikrysset en gång i veckan. Skrämmande med tanke på att jag var radiot i min ungdom.
Jag lyssnar på skivor, webradio och min stora samling av äldre radioprogram. ;)

Barnfattigdomfrågan känns svårt att kommentera eftersom jag inte såg programmet. Men det är ju som Mr Danielsson säger, det är en definitionsfråga om vad som räknas dit och dessutom vad vi jämför med. Det är klart att Sverige är rikt i jämförelse med dom afrikanska länderna och möjligen Grekland och vi har ju ännu klarat krisen hyggligt, men sen är det ju så också att många Stockholmsmedier tenderar ju ofta till att mer visa upp dom bra som vill ha det ännu bättre än peka på dom som verkligen behöver hjälp i Sverige. Nu säger jag inte att Josefsson är sån, men i allmänhet. Lite tankar i allmänhet...

Rusan sa...


Jo instämmer i definitionsfrågan

Man kan vidga begreppet till fattigdom och hur definieras det i Sverige?
T o m Josefsson gör missar ibland