onsdag 1 augusti 2012

Tripp

Semester
Tillsammans med min käre har jag varit ute och sett mig om i vårt vackra land.  Var på det fantastiska Dalhalla som skapats tack vare att en meteroit slog ned där för flera miljoner år sedan.  Eldkvarn var de som stod på scenen denna kväll. Jag var den enda som hade kjol på mig  på ett nästan fullsatt Dalhalla. 
Fortsatte till den lilla staden Kopparberg där jag kunde stannat en vecka men det få bli någon gång i framtiden.   
Vi njöt av Vättern både dess västra och östra sida samt  åkte ut till Visingsö där vi skumapde runt med häst och vagn så kallat Remmarlag.
Vadstena sova i slottsflygeln äta god glass och sedan hem.
Bada hann vi med 2 ggr 
Oavsett vad man gör eller om man bara är hemma så är det härligt med ledighet. 
Har nyss läst kamratens blogg om trender och jag funderar om vi nykterister är mindre trendiga än andra eller skapar vi våra egna trender?  På 70-talet var det vissa trender inom Vänstern och andra inom Högern vilket fortfarande gäller även om det inte är lika tydligt idag som då.
  OS pågår  för fullt så till och med jag gillar att tvn står på hela dagen.
Molnigt på himlen men det är bra eftersom det ska packas till sthlmresan och har just upptäckt att vi kommer dit samtidigt med PRIDE-festivalen.  Det vore väl något för dig Ma. D?  Är det kultur?

3 kommentarer:

Jörgen Stafrin sa...

Jag tror att ofta beror det på vart man själv står. Många av oss nykterister vill ju gärna tro att vi skapar trender, medan många av folket utanför rörelsen i mycket anser att vi är otrendiga. Men det handlar nog också om att vara stark i psyket. Tror man på den man är så har man tillräcklig vilja att skapa en trend.

Rusan sa...

Ja jag instämmer men aldrig tänkt oss nykterister som trendskapare.
Tror att vi är för tysta, snälla eller fega och att vi inte visar upp oss i de miljöer,sammanhang där trendskaparna finns men det är väl en utmaning för oss nyktra att ge oss på att skapa trender, eller?

Mats Danielsson sa...

Nä, Pride är definitivt så långt ifrån normal kultur man kan komma.
Visserligen betyder kultur = odling men frågan är om det är värt att odla.
Gräv ned det i jorden.