söndag 19 maj 2013

Söndagkväll



           Vilken  helg i Sundsvall.
Igår var det drakfestival inne i Centrum, dessutom var det Kvissledagen och ej att förglömma whisky och ölmässa på e-on arena. Det senaste gillar jag förstås inte.  Som grädde på moset var det några VM-matcher i ishockey och Eurovision schlagerfestival på tvn.
Sverige vann sin match och spelar just nu om guldet.  Tidningarna skrev redan i morse "Så här lätt tar Sverige guldet" och "Grattis till Guldet Sverige".  Vilket förakt det visar för motståndarlaget  som har varit lika duktiga som Sverige innan denna match. Nu blev det 3 -1 till Sverige. Kul om vi vinner men varför dessa förb...  reklamavbrott.
Tycker att det är konstigt att man spelar ishockey mitt i sommaren men det är väl som med julskyltning och semlor , allt finns året om. Förresten har någon sett midsommarpynt i affärerna än?

Igår firades en 60-åring och en 50-åring med en god middag på det vackra Lörudden
Brödgrillad röding smakade otroligt gott och solen sken, vattnet glittrade och alla man mötte hade ett vackert vårleende på läpparna.
Idag kom jag faktiskt till kyrkan trots att det var Gudstjänst redan kl 11.  Några vännerr skulle åka och det går alltid lättare om det är någon som sparkar lite på en.  Fick även lära mig lite historia om Falu Bure som härskade över Medelpad, Hälsingland och Ångermanland. Tänk att vi, med rätta klagar över långa avstånd idag fast vi har snabba fordon. På Falu Bures tid måste det tagit ett halvår att resa runt på jobbet. 
 Kvällen avslutades med ett styrelsemöte som det var lite söndagskväll över.
Slut på surret för denna gån

Inga kommentarer: